STICK BRICK TUĞLA DUVAR


Stick Brick tuğla duvar serimiz 30X150-210 cm boyutlarında ve ortalama 2,00 cm kalınlığındadır. Dış köşe dönüş detayı olarak köşe taşı mevcut olup metretul olarak sipariş alınmaktadır. Tuğla duvar kaplama montajı hızlı ve kolaydır. Uyguluma süresinden de tasarruf etmenize olanak sağlar. Yapısı gereği ortama sıcaklık katacaktır.
STICK BRICK TUĞLA DUVAR KAPLAMA DOKULARI

STICK BRICK TUĞLA DUVAR

GALERİ

 
 
STICK BRICK - Tuğla Duvar
Teknik Özellikler
* Boyutlar: 30 x 150/210 mm
* Kalınlık: 2,00 cm
* Derz Aralığı: 2,50 cm
* Bir Kutu İçeriği: 1,30 m²
* Ağırlık: 21 kg/m²

  • Bu sayfada listelenen boyutlar ve ağırlıklar yaklaşıktır.
  • Kültür tuğlası kutu metrajı yukarıda belirtilen derzli uygulamaya göre hesaplanmıştır. Yığma uygulamada sipariş miktarı %15-%25 artırılmalıdır.
  • Kültür tuğlası önerilen derz ve yapıştırıcı miktarı, tavsiye ettiğimiz derz boşluğuna göre hesaplanmıştır. Farklı bir uygulama yapılacaksa kullanılacak derz ve yapıştırıcı miktarı değişkenlik gösterir.
  • Artpietra Kültür tuğlası ve tuğlası el yapımıdır. Bu nedenle farlı tarihlerde verilen siparişler arasında ton farkı görülebilir.

Tuğla Duvar Kaplama Tarihi

18. yüzyılın başlarında insanoğlu çevresinde bolca bulunan toprağı yapıda kullanabilmek için onu biçimlendirip dayanıklı hale getirerek, kerpici bulmuştur. Kerpicin uzun ömürlü olmaması, dış etkenlerden çabuk bozulması; killi toprağın pişirilmesi ile giderilmiştir. Böylece ilk tuğla gereci, insanlığa kazandırılmıştır. Tuğlalar genellikle yerel ve bölgesel hammadde kaynaklarından yararlanılarak, geleneksel ve amprik yöntemlerle şekillendirildikten sonra basit fırınlarda pişirilerek üretilmişlerdir. Şimdilerde ise Endistürinin gelişmesi ile yüksek ısı odalarında kürlenme işlemleri yapılmaktadır. Cafe, restoran, mağaza gibi sosyal yaşam alanlarımızda ve iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılmaktadır. Bina cephe giydirme ve dekoratif amaçlı olarak tercih edilen yapı malzemesidir.
Stick Brick tuğla duvar modelleri Doğu mimarlığının etkisinde kalan ve bu etki içinde gelişen Bizans mimarisi, bir tuğla mimarisidir. Bunun yanı sıra malzeme olarak taş, bazen taş ve tuğla birlikte (almaşık) kullanılmıştır. İstanbul ve Anadolu'nun birçok yerinde, şehirlerin etrafını çevreleyen surlar olmak üzere, kaleler, çeşitli saraylar, su kemerleri, köprüler, yer altı yolları, direkli caddeler, üzeri kapalı ya da açık sarnıçlar gibi pek çok Bizans sivil ve askerî yapılar inşa edilmiştir.

Tuğla Duvar Uygulama Nasıl Yapılır?

Artpietra Authentic Brick Tuğla duvar kaplama için uygun hale getirmek için yüzey taraklı mala ile sıvanmalıdır. Ardından kutular halinde teslim edilen taş duvar kaplama ürünleri arka yüzeyine yapıştırma harcı sürülerek kaplama yapılacak olan duvara tek tek döşenmelidir. ( Unutmamak gerekir ki kültür tuğlası kutuları uygulama esnasında en az 3 kutu olarak açılmalıdır ki ürün renk harmanlaması daha estetik hale gelsin.) Tuğla duvar kaplama uygulaması yapılırken lazer veya terazi kullanılması gerekmektedir. Tuğla duvar kaplama yapılacak alan bitirildikten sonra kültür tuğlası derz poşeti ile tuğla kaplama aralarında kalan kısım doldurulmalıdır. Kültür tuğlası derz harcı tam anlamıyla kurumadan küçük bir dal parçası ya da mala ucuyla fazla sürülen tuğla duvar derzi temizlenmelidir. Son olarak temiz ve yumuşak bir fırça yardımıyla yüzeyde kalan tuğla duvar derz kalıntıları temizlenmelidir. Bu işlemler sonrasında da tuğla duvar kaplama ürünü ömrünü uzatmak ve renk kalıcılığını sağlamak adına Emprenye ürün kültür taşı uygulaması yapılan alana yüzeysel olarak sürülmelidir.
Tuğla duvar uygulama ve Kültür tuğlası uygulama nasıl yapılır öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

Tuğla Duvar Kaplama


Tuğla, dünya tarihinde imalatı yapılan ilk yapı malzemesidir. Ülkemizin farklı bölgeleri ve iklim koşullarında yer alan, Roma ve Bizanslılar dönemi de dahil olmak üzere inşa edilmiş olan yapılarında ana malzemesi olan tuğla günümüz koşullarında elde edebilmek artık stick brick serimiz ile çok kolay…
Anadolu'da tuğlanın kullanımı Roma'dan Bizans'a, ondan da Osmanlı mimarlığına geçmiştir. Bizanslılarda olduğu gibi Osmanlılarda tuğlalar yassıca ve oldukça büyük kullanılmıştır. Tarihin mirasını günümüze üretim koşullarına uyarlayarak stick brick dokularımız sizlerle buluşturduk…

Dış cephelerde Kültür Tuğlası Kullanımı


Tuğla, yapıların temel taşıdır. İç ve dış cephe kaplamalarında kullanabilen tuğla duvar kaplama modelleri ile farklı ambiaslar yaratabilirsiniz. Gere